Vlaams Belang wil verrassing van de verkiezingen worden

vlaams belang trekt in sint-pieters-leeuw, net als in 2006, met gemeenteraadslid eddy longeval als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen. De feestje heeft voor de derde maal op rij een volledige lijst. Volgens longeval ging de volledige register samenstellen hevel dan verwacht. “ gedurende meer door onze sterke aanwezigheid op sociale communicatiemiddelen ( facebook ) ”, klinkt het. “ dit zorgde voor aantrekkingskracht van vele nieuwe gezichten ” realisatie enkele kandidaten eddy longeval, 45 jaar sinds 2006 gemeenteraadslid en president van de afdeling. Arbeidend als provinciaal coördinator bij vlaams belang hilde lanckmans, 1ste vrouw, groot maatschappelijk engagement, vrijwilligster in het rusthuislaurent houllez, 3de plaats en jongerekandidaat. Coach, speler en toeschouwer bij diverse voetbalclubs in de streek. Daniël daems, voormalig veiligheidsofficier. Guy denil, wereldreiziger. Jozef de camps, vlezenbeeknaar en dierenvriend zal de register duwen. Ons planning hieronder enkele uitgewerkte programmapunten, veelvuldig referentie naar het woord “onze”. Nationaal thema is “eerst onze” mensen. Opmerkelijkste punten : tehuis en alle andere sociale voorzieningen voor eigen volk eerst. Betaalbare woningen voor leeuwenaars. Halt aan de omvangrijke ( bouw ) projecten. Grote aandacht voor leefbaarheid en properheid, nultolerantie voor alle vervuilers/overtreders. Installatie “meldpunt overlast”. Operationele politieposten in zuun en ruisbroek, gemeenschapswachten verdubbelen. Bekostiging via gedeeltelijke verkoper site 250. Geen driefonteinenbrug ( = duur, onrealistisch ) maar : rondpunten aan pajotshopping en kruising brusselbaan/bergensesteenwegwaar kan, voethanger-/ fietsbruggen zodat verkeerlichten efficiënter functioneren. Installeren dynamische busbaan, geen exclusieve rijweg voor lege bussen. Onderzocht alternatieve routes voor openbaar vervoer en fietsers. Transport ter kanaal promoveren ( zowel personen als lichte vracht ) vervreemding afhaken door helpen leeuwse cultuur. Stop met islamfaciliteiten en meer inspanningen om eigen dolen normen te behouden. Ambitie volgens vlaams belang kan de feestje de surprise worden. “ eerzuchtig niet pretentieus” ”, klinkt het. “ van 1 naar 2 gemeenteraadsleden zou een zege zijn. Een grotere fractie is betere waakhond van traditioneel beleid. ”