Beieren staat voor de spannendste verkiezingen ooit

1. Why wordt er zo hard naar die beierse verkiezingen gekeken? aangezien ze een goede schatting doneren over de politieke machtsverhoudingen die ook in europees land sterk aan het wijzigen zijn. Ook in europees land zitten de traditionele partijen wat in de verdrukking. Als er nu eens een traditionele feestje is, dan is het wel de csu in luiden : sinds ze existentie, sinds luiden in zijn huidige vorm bestaat, namelijk kort na wo ii, is de csu steevast aan de macht geweest in beieren. Praktisch steevast met een absolute meerderheid, zoals ook nu. Maar dat ze die absolute macht zo goed als beschermd vergeten optreden, staat zonder kijf. In de peiling zitten ze ver verwijderd van een absolute meerderheid. Ze staan op zwaar schade en komen op rond de 33 percent terecht. Een van de laatste eenpartijregio ‘s in europa gaat dus vallen. ( lees voorts bij de foto ) 2. Why wordt de csu afgestraft? niet aangezien het in luiden min zou gaan. Het is de rijkste streek van europees land, top in europa : geen werkloosheid, hoge lonen, beschermd, proper. “ laptop und lederhosen ”, dat is het luiden van nu : sterk hedendaags spaarzaam ontwikkeld maar met veel voetlicht voor de tradities. Het is ook het beleid van de csu geweest, van in de jaren 50 tot nu en met succes. De csu heeft zichzelf in de vernieling gereden de laatste maanden. Ik zal één naam permitteren vallen : horst seehofer. De man die op zijn eentje aansprakelijk is voor elke depressie hierbinnen de duitse regering. De man die constant ook de confrontatie met angela merkel aangaat. Het zit zo : de csu heeft schrik van de rechtsradicale afd. De csu vreest dat de kiezers aan de rechterkant gaan weglopen omwille van de vluchtelingencrisis de voorbije jaren. En dus wil die csu zich zo fiks eventueel opstellen en manifest aantonen dat ze zich durven distantiëren van merkel op dat vlak. Enkel : de strategie lukt niet : de afd gaat wel degelijk wel doorbreken en tegelijkertijd verliest de csu reserve kiezers die “ de deftige beierse feestje ” missen. 3. Wie geworden de winnaars? niet die andere omvangrijke traditionele feestje, de spd. Ook die doen het historische slecht. Maar de opbrengst blijkt naar de groenen te gaan. Die halen massaal de centrum-linkse csu’er hierbinnen en dat met een niet zo radicaal programma. Als de peilingen aantikken, halen ze bovenin de 15 percent en zouden ze wel eens de enige medestander kunnen zijn voor de csu om een coalitie te vormen. Het zou onenigheid zijn, voor luiden : de csu en groenen bijeen : de feestje die almaar naar rechts opschoof, de vrienden van bmw en audi, bijeen met de ecologisten : links, zeer politieke waar, veel minder lederhosen en werkelijk ook minder laptop.