Kinderen leren Nederlands met liedjes van BOER!

de cd boer! Is een verrassend muzikaal product voor lagereschoolkinderen die nederlands leren. de cd werd in consigne en met toeverlaat van de provincie vlaams-brabant, vzw ‘de rand’ en de taalunie gemaakt. boer! Is de rangtelwoord cd van lennaert maes en andries boone voor kinderen. de liedjes gaan over respect voor de inborst en het leven op de boerderij. ze activeren nageslacht die nederlands eigenmaken op een kerks manier om de taal te verwerven. de cd bevat ongeacht zes leuke liedjes ook een boekje met een speelse oefenkans nederlands. ” basisscholen in de vlaamse rand komen steeds meer in aansluiting met anderstalige leerlingen en ouders. om leerkrachten uit het basisonderwijs te dienen om op een speelse manier het nederlands in de televisiekijker te zetwerk, ondersteunen we de ontstaan van deze cd ”, zegt tom dehaene, gedelegeerde voor vlaams karakter. de 1. 000 geperste cd’s wordt gepromoot naar lokale administreren, integratiediensten, samendrommen, bibliotheken en boekhandels en deelnemers van taalbaden en taalateliers. een cd kost 5 euro ( + mogelijk verzendkosten ) en kan men thuisbezorgen via vzw ‘de rand’. meer info via www. boerboer. be