Burgers spelen “Ieders stem telt” op Grote Markt

op de volwassene goederenhandel van halle en aan het halte konden nieuwsgierigen op vrijdag en zaterdag terecht om deel te nemen aan een spel. Bij begeleiding van de medewerkers van samenlevingsopbouw konden bezoekers immers “ieders stem telt” ontdekken. Dat is een online game waar je in de schrijnen kan krioelen van fictieve personen in armoede. Wie deelneemt, krijgt tien dilemma’s voorgelegd en moet deze zo goed bestaanbaar uitproberen op te uitladen door te selecteren uit een veel vooropgestelde acties. Aan het einde van het spel komen bezoekers te wetenschap of ze hun opendag dankzij hun beslissingen uit de armoede konden halen. “ieders stem telt” wil deelnemers informeren en sensibiliseren. Gedurende het spel kan je immers dooklikken naar de standpunten van de lokale partijen en het sociaal beleid dat zij willen voeren. Mijnstemtelt. Be is een begin van samenlevingsopbouw, met assistentie van de bovenlokale vrouwen van ieders stem telt, immers vluchtelingenwerk vlaanderen, het minderhedenforum, netwerk tegenstrijdig armoede, uit de kantlijn, de centra voor algemeen welzijnswerk, welzijnsschakels, welzijnszorg, caritas en decenniumdoelen. Het spel wordt ondersteund door sam vzw. Meespelen? het online spel is te vinden via : http : //www. Mijnstemtelt. Be/ lees ook : https : //www. Persinfo. Org/nl/nieuws/artikel/kunjijkiezen-siert-halse-stoepen/35928