Ex-campagnechef Trump gaat meewerken aan onderzoek naar Russische inmenging bij Amerikaanse presidentsverkiezingen

paul manafort, de voormalige campagnedirecteur van de amerikaanse voorzitter donald trump, heeft een voorziening getroffen met uitsluitend beschuldiger robert mueller. Dat veiligheidsfunctionaris verscheidene amerikaanse communicatiemiddelen op gezag van gerechtelijke documenten. Hij zou dinsdag bij het aanvang van zijn proces in washington d. C. Ophalen pleiten, zo klinkt het. In ruil zal manafort co\xf6pereren met mueller in het research naar russische inmenging bij de amerikaanse presidentsverkiezingen. Advertentie volgens een voorlichter van het werkplek van mueller, heeft de speciale beschuldiger de strafrechtelijke aanklacht contra manafort omgevormd tot een voorziening ( “ plea agreement ” ). Zo zou manafort ophalen pleiten aan één klacht rond samenzwering contra de vs, en één klacht rond samenzwering om de rechtsgang te hinderen, door te morsen met getuigenissen, zo blijkt nog uit het document. Vijf andere klachten contra hem, zoals het witwassen van geld, belastingsfraude, het niet declareren van buitenlandse bankrekeningen, het schenden van de federale lobbywetgeving en het jokken contra het afdeling van justitie, zouden vervallen. Volgens de amerikaanse televisiezender abc news riskeerde manafort enig voor het witwassen van geld al tot 20 jaar cel, ondertussen de twee klachten waaraan hij ophalen zal pleiten, hem voortdurend vijf jaar cel kunnen opleveren. Rusland-onderzoek de vervolging van de lobbyist komt voort uit het research van uitsluitend beschuldiger robert mueller. Die doet research naar russische inmenging in de amerikaanse verkiezingen van 2016. Manafort gaat co\xf6pereren aan het onderzoek.