Europees Parlement keurt omstreden hervorming auteursrecht goed

wetsartikel 13 van de tekst bepaalt dat platformen rechtstreeks aansprakelijk zijn voor eventuele auteursrechtschendingen die door hun gebruikers word gecre\xeberd, zoals het uploaden van goedje dat auteursrechtelijk beschut is. Daardoor zouden uitgestrekte spelers zoals google ( youtube ) en facebook verplicht word op een of andere manier alle cognitie van sites voorafgaand te filteren. Kleine internetplatformen zouden zonder de nieuwe afspraak vallen. Ook individuele hyperlinks met enkele woorden uitleg naar voorwerpen blijven mogelijk. Politiek een belangrijke dag voor europese muzikanten : paul mccartney, kris wauters en tom kestens roeren zich do 05 jul 06:02 het was voor de bui wollig hoe de parlementsleden het rapport van de duitser axel voss zouden hertekenen. Uiteindelijk raakte het rapport goedgekeurd, met inbegrip van wetsartikel 13. Volgens critici zou de verplichting een “ filterzakje ” in het leven brullen en het internet censureren. De bui in het parlement is nog maar het beginpunt van verdere onderhandelingen met de europese werkgroep en de raad van ministers. Die onderhandelingen zouden niet eenvoudig zijn, zodat de nieuwe regels over het auteursrecht nog lang op zich kunnen laten wachten.