CTS zet deuren open voor tentoonstelling: WOI & Sint-Pieters-Leeuw

gedurende de weekends van 8-9 en 15-16 september loopt op de uiteenzetting woi & amp ; sint-pieters-leeuw in het continental theological seminary. Een unieke ruimte om deze mooie locatie te ontdekken. Vier jaar al wordt overal ter grond de eerste wereldoorlog herdacht. Nu we naar het einde van de herdenkingen toeleven, zoomen we nog eens in op de gebeurtenissen in sint-pieters-leeuw zelf. Wat betekende de duitse bezetting voor de inwoners? hoe ging men hiermee om? in sint-pieters-leeuw is niet gevochten, maar dat betekent niet dat de oorlogsjaren er makkelijk zijn geweest. De expo navolgen leeuwse soldaten op de voet en werpt nog een laatste blik op de frontlinie, de gesneuvelden en de herdenkingen met nimmer vroeger vertoonde foto ‘s en nieuwe inlichting, aanvullende met prachtige voorwerpen uit de collectie van victor packu. De uiteenzetting loopt in het continental theological seminary, op de site rattendael. Je komt er alles te ken over de merkwaardige link tussen de expo en het gebouw van rattendael. Onderwijl kan je de sfeer snuiven van deze mooie site waar ooit een burgemeester woonde en vandaag studenten van over de hele grond naar de universiteit gaan. Praktisch8-9 en 15-16 september, van 14 tot 18 uurcontinental theological seminary, kasteelstraat 48, 1600 sint-pieters-leeuwde site is toegankelijk voor rolstoelen.