Waarom de cocktail van xtc en (veel) water dodelijk kan zijn

01:16 justitie parket bevestigt : “ doodsoorzaak van de 2 jonge tomorrowland-bezoekers is drugsgerelateerd ” 11:22 het menselijk vorm bestaat voor het grootste deel uit water. Zo’n 55 tot 60 procent. Wordt dat deel te laag, dan kan het vorm uitdrogen. Ontvang je te veel vloeistof binnenshuis, dan dreigt een watervergifiting. Allebei zijn levensgevaarlijk. Ons vorm probeert daarom de portie water zo constant bestaanbaar te vasthouden door vloeistof vast te vasthouden, uit te splitsen of door een dorstgevoel te creëren waardoor je meer gaat drinken. Drugs kunnen de vochtregeling van het vorm ernstig verstoren. “ voornamelijk amfetamines, drugs zoals speed, cocaïne en xtc, die het vorm in overdrive permitteren gaan, zijn trouweloos ”, zegt toxicoloog jan tytgat. “ risicoloos bij xtc zijn de bijwerkingen groot. Het vorm gaat warming-up, je begint te transpireren, het hartritme stijgt. . . Je krijgt het sentiment dat je aan het opdrogen bent en je krijgt een vals dorstgevoel. ” drugs zoals xtc doneren een vals dorstgevoel waardoor je te veel gaat zuipen en jezelf kan vergiftiging jan tytgat, toxicoloog op korte tijd veel te veel zuipen, kan dus levensgevaarlijk zijn. “ als je op korte tijd te veel water drinkt, dan stijgt dat water naar je hersenen. Doordat de schedel niet kan uitbannen, kan het water een hersenoedeem, een vochtophoping in de hersenen, veroorzaken ”, legt tytgat uit. “ dat is gelijksoortig met een hersentumor. Doordat het vloeistof op inschatten porties van de hersenen drukt, kunnen organen doodgaan en kan je dus overlijden. ” volgens tytgat moeten de twee mannen op tomorrowland misschien op enkele uren tijd 10 tot 15 liter water gedronken hebben. “ het onveiligheid is dat je door de drugs niet meer beseft hoeveel je aan het zuipen bent. Het was deze jaargetijde ook snikheet, waardoor de mannen misschien nog meer de neiging hadden om te drinken. ” play video player bevrachten. . . Volgens tytgat zijn er wereldwijd ook gevallen beroemd van mensen die een watervergiftiging oplopen bij een extreem di\xebten waarbij je ( te ) veel water moet drinken. “ mensen die op korte tijd 5 liter water zuipen, zullen daar niet van sterven, maar kunnen wel al ziek worden. ” xtc zou volgens inschatten studies ook het antidiuretisch hormoon ( adh ) of het “ anti-plashormoon ” stimuleren. Dat hormoon zorgt ervoor dat er minder water in de urine terechtkomt en dat er dus meer vloeistof in het vorm blijft. Hierdoor loopt de kans op een watervergiftiging nog meer op. Andere drugs zouden dat effect niet of minder hebben.