Binckbank Tour hartelijk onthaald

in het centrum vond deze morgen de start gelegenheid van de vijfde etappe van de binckbank tour. Dat is een nederlands/belgische rittenkoers die ieder jaar tal van toprenners op de deelnemerslijst heeft. In sint-pieters-leeuw waren de straten dan ook goed vol met wielerfanaten die voor de start van de rit met aankomst in lanaken een glimp van hun idolen wilden opvangen. Dat kon al vanaf 9u30. Dan kwamen de eerste rennersbussen aan in de nieuwenhovenlaan. Zoals gewoonlijk stond er een pak volk te afwachten bij het belgische kamp van etixx-quick step. Maar ook bij de andere topteams wilden vele fans het grondstof en de deelnemers uitgebreid bestuderen. Om 10u20 werden de eerste renners verwelkomd achter het gemeentehuis. Hier konden ze zich aanmelden voor de rit van 204, 4km. Belgische bekendheden zoals oliver naesen en greg van avermaet werden onder dit oogwenk kort geïnterviewd. De dragers van een belangrijke trui voor een klassering zoals caleb ewan en voorman matej mohoric kregen ook even de kans om hun meningsuiting op de wedstrijd van de dag te geven. Start rond 11u25 vond de officieuze start gelegenheid voor het raadhuis waarna de renners ter hoogte van de pepingensesteenweg 186 officieel van start gingen. Wat volgde was een korte plaatselijke ronde waarna 300m voor de rotonde aan het raadhuis nog een tussensprint plaatshad. De etappe kwam snel op gang. Na ternauwernood 7km reden al drie renners weg uit het peloton. Tijdens hen de deen magnus cort nielsen, julius van den berg uit nederland en de belg jonas rickaert. Later kwam de fransman alexis gougeard de kopgroep versterken. Meer foto ‘s volgt later