Tienduizenden deelnemers stappen op in de Antwerp Pride

de antwerp pride begon donderdag en houdt traditioneel een grote vertoning op zaterdag. De politie beminde dat tussen de 60. 000 en 90. 000 mensen deelnamen aan de bonte stoet, de organisatie houdt het op 90. 000 tot 100. 000. “ het is kwalijk een nauwgepast cijfer te verstrekken aangezien het publiek er natuurlijk ook tussen loopt ”, zegt wouter bruyns van de antwerpse politie. ” ik ben zeer blij met de opkomst. We organiseren vanuit de holebi- en transgendergemeenschap een feest voor alle antwerpenaren ”, zegt antwerp pride-woordvoerder wilfried eetezonne. “ we zijn dankbaar voor de diversiteit die er is en reiken de hand naar andere gemeenschappen. Allemaal is welkom. Jammer voldoende zien we aan wat voorheen deze week in gent gebeurde dat het nog steeds nodig is om aandacht te verstrekken aan een gelijke behandeling voor holebi ‘s en transgenders. ” bij de stoet waren er geen incidenten, voorheen deze week werd wel een man opgepakt die via twitter bedreigingen had geuit naar aanleiding van de antwerp pride. Heel wat chauffeurs en kennis mensen stapten mee in de vertoning, evenals delegaties uit andere steden. Ook het antwerpse politiekorps was present, verscheidene agenten deden dat in \xe9\xe9nvormig en met bordjes # proudtobeyourfriend. Deze elfde editie wordt beschut niet de laatste. “ we hebben onderhand een brede voetstuk opgebouwd waardoor het feest ook in de volgende jaren zal blijven existentie ”, zegt eetezonne. “ vanavond sluiten we de dag af op het steenplein, waar om kwart voor tien het kunstvoorwerp rainbow wordt onthuld, een grote regenboog uit laserlicht die de stad zal verlichten. Daarna zijn er nog feestjes op gevari\xeberde locaties. ” nicolas maeterlinck