Twee Vlaams-Brabanders in finale ‘Eerste Maître d’hôtel van België 2019′

wie navolgen paul-henri cuvelier van bistro ‘paul de pierre ‘ in maarkedal op als ‘eerste maître d’hôtel van belgië ‘? op 1 oktober kennen we het antwoord. Club prosper montagné maakte gisteravond in villa lorraine te stad de namen beroemd van de drie finalisten : andy de brouwer ( 42 ) van bistro les elleveurs in halle, olivier dereu ( 46 ) van bistro escabeche in knokke-heist en maxime verstuyft ( 27 ) van bistro michel in groot-bijgaarden. Maxime verstuyft bereikte vorig jaar al eens de finale. Voor de twee anderen is het hun eerste deelname. De finale vindt plaats in hotel- en toerismeschool spermalie in brugge. Alain thoon, provoost van de maîtres d’hôtel, en de leden van het binnenlands zaalcomité zouden de finalisten beoordelen op o. A. Hun voorkomen, talenkennis en organisatietalent, hun kennen inzake de etiquetteregels, het onberispelijk opschrijven van een telefonische reservatie, de ontvangst van de gasten, het opdekken van een leestafel, het aanbevelen en dienen van dranken, de vaardigheid om een menu vlot te kunnen aarden, de kennen inzake belgische kazen, en allerlei versnijdingen en verscheidene kerkdiensten kunnen toepassen. De waardigheidstitel ‘eerste maître d’hôtel van belgië ‘ is geldig veilig en uitsluitend reserveren aan de toernooi georganiseerd door club prosper montagné. De wedstrijden georganiseerd door club prosper montagné zijn op voet van de wet van 13 mei 2009 erkend door de minister van middenstand als meesterschapswedstrijd. De gastronomische club prosper montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen in de culinaire beroepen in belgië. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de belgische gastronomie en het adverteren van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert de club prosper montagné de meesterschapswedstrijden ‘eerste kok van belgië ‘ en ‘eerste maître d’hôtel van belgië’. Alle info via www. Club-prosper-montagne. Be ( foto : ( v. L. N. R. ) finalisten olivier dereu, andy de brouwer en maxime verstuyft ) annalen maxime verstuyft ( bistro michel ) in finale van ‘eerste maître d’hôtel van belgië’