Celdeur gerechtsgebouw Tongeren (voor één keer) wagenwijd open

we bezitten drie routes vervaardigd, één van de dader, één van de advocaten en de rechters en één van de volksjury ”, vertelt tekstschrijfster jacquline kerkhof. “ allen krijgt een koers toegewezen. En zo kom je op plaatsen waar je gewoon gezien nimmermeer komt : op de zitmeubel van de rechter of in de cel in de kelder van het gerechtsgebouw. ” de performance draait rond tijd. “ de tijd die een procedure in deeg neemt, de tijd die juryleden contra wil en dank in zo’n procedure willen steken. En de tijd die een gedetineerde afgepakt wordt, als hij naar de strafgevangenis moet. En ook de nabestaanden van slachtoffers bezitten tijd nodig om alles te verwerken. ” de tijdrover is een onderdeel van het festival seconde in tongeren. De performance vindt plaats op zaterdag 11 augustus, je moet op voorhand reserveren.