Olympische medaillewinnaar Tom Daley maakt BBC-documentaire over draagmoederschap

de britse schoonspringer tom daley ( 24 ) gaat voor de bbc een documentaire maakt over draagmoederschap. Daley won in 2012 en 2016 voortdurend een bronzen plak op de olympische spelen. Hij is getrouwd met de amerikaanse scenarioschrijver en regisseur dustin lance black ( 44 ). Die won in 2008 een oscar voor het filmscenario van de film “ milk ” over het leven van de homorechten-activist harvey milk. Daley en black zijn in juni zelf priester geworden van een zoontje met de hulp van een draagmoeder. Daley had zich voorheen al uitgesproken over de hindernissen die wensouders in het verenigd koninkrijk ondervinden als ze nageslacht begeren krijgen via draagmoederschap. Als ervaringsdeskundige gaat daley nu een documentaire van 60 minuten voorleggen, die zal word uitgezonden op bbc one. In het verenigd koninkrijk is draagmoederschap wel wellicht, maar je mag er niet over adverteren en er mag niet betaald word voor het kind. Het is wel toegelaten om een totaalbedrag voor alle kosten en “ redelijke uitgaven ” aan de draagmoeder uit te betalen. Voor draagmoederschap buiten je inherent gezin wordt een bedrag tussen de 10. 000 en 15. 000 pond acceptabel geacht. Je kan wel voetgewricht wettig ouder word van het kind als het verwekt is met zaad of eicellen van één van de beoogde ouders. Is dat niet het geval, dan kan je voetgewricht ouder word via een adoptie-procedure. Daley zal voor de documentaire ook in de verenigde staten filmen, waar commercieel draagmoederschap wel toegelaten is. Hij gaat ook naar landen waar draagmoederschap wederrechtelijk is en zal mensen interviewen die strijd voeren om de praktijk overal te verbieden.