Koen Geens wil dat het WK Voetbal plezant blijft

minister van justitie koen geens lanceert op de derde speeldag van onze rode duivels op het wk dansfeest een video waarin hij waarschuwt voor de gevaren van gokken. De minister werkt aan een nieuwe kansspelwet om spelers te beschutten tegemoet gokken en minderjarigen of kwetsbare groepen te beschutten tegemoet gokreclame. Koen geens, die in het filmpje te zien is als voetbalcoach, legt uit : “ bezwaar voor kansspelen en weddenschappen zet spelers aan tot gokken en kan gokverslaving in de hand werken. Als minister van justitie wil ik daarom geen gokreclame bij liveverslaggeving van sportwedstrijden. Geen gokreclame 15 minuten voor en na programma ‘s die gericht zijn op koters en minderjarigen. En geen gokreclame op sportuitrusting en bouwstof van voetbalploegen van minderjarigen. Want dansfeest moet lollig blijven voor iedereen. ” video