Beyoncé over eerste zwarte fotograaf die Vogue-cover maakt: “Ik wil deuren openen voor jonge artiesten”

het was groot nieuws vorige week : beyoncé die helemaal zelf had mogen vaststellen hoe de voorkant van het belangrijkste aantal van het jaar van modeblad vogue er zou uitzien. Ze koos voor de nauwelijks 23-jarige tyler mitchell, die als eerste neger fotograaf in de 126-jarige geschiedenis de coverfoto van vogue voor zijn rekening neemt. Cultuur & amp ; drukpers ” beyoncé krijgt carte blanche voor prestigieuze septembernummer van vogue ” di 31 jul 14:55 in het blad zelf levert beyoncé nu zelf manuscript en uitleg bij die keuze. Ook opmerkelijk : niet in een interview, maar in een zelf brief manuscript : “ beyoncé in her own words : her life, her body, her heritage ”. ” totdat er een mozaïek van perspectieven van verscheidene etnische achtergronden achter de lens staat, zouden we een beperkte blik hebben op hoe de grond er echt uitziet ”, schrijft beyoncé. ” daarom wilde ik met deze briljante 23-jarige fotograaf tyler mitchell werken. ” beyoncé wil naar eigen zeggen haar stemkracht benutten om jong talent te steunen, net zoals andere neger zangeressen zoals aretha franklin en diana ross dat eerder al deden voor haar. Ze merkt ook op dat het twee decennia geleden, bij de lanceren van haar carrière, nog moeilijk was om de voorkant van een weekblad te halen “ aangezien neger mensen niet verkopen ”. ” ik wil deuren helpen openmaken voor jonge artiesten. Er zijn zoveel culturele en maatschappelijke barrières. Daarom beproeven ik mijn steentje bij te dragen om een ander standpunt te toelaten zien aan mensen die wellicht het gevoel hebben dat hun stem er niet toe doet ”, voegt ze eraan toe. ” wanneer mensen in een machtspositie enig mensen blijven aanwerven en casten die op henzelf toeschijnen dan zouden ze andere standpunten en ervaringen nimmermeer begrijpen. Ze zouden immermeer dezelfde modellen schiften, dezelfde art, dezelfde acteurs en we zouden iedereen verliezen. De schoonheid van sociale drukpers is dat het heel democratisch is. Allemaal mag zijn zegje doen. Elke stem telt en allemaal kan de grond schilderen vanuit zijn eigen perspectief. ” in haar manuscript schrijft beyoncé ook openlijk over het accepteren van haar veranderde lijf na haar zwangerschap van haar tweeling, over hoe ze denkt over ongebondenheid en over hoe ze haar nageslacht wil opvoeden. Wie is tyler mitchell? tyler mitchell mag dan nog wel jong zijn, maar hij is geen nieuwkomer in de grond van de fotografie. Voorde hij naar new york verhuisde, maakte hij skatevideo ‘s en beelden van de jongerencultuur in atlanta. In new york werkt hij nu voor merken als teen vogue, fader en marc jacobs. Op instagram heeft hij inmiddels al meer dan 139. 000 aanhang en hij bracht ook al een boek uit met foto ‘s die hij in 2015 maakte toen hij op reis was in havana, cuba. ” ik maak echte en pure beelden van neger en gekleurde mensen ”, vertelde hij vorig jaar aan the new york times. “ er zit een eerlijke blik in mijn foto’s. ” eerder had hij ook al rapper jaden smith, actrice amandla stenberg en activiste emma gonzalez voor zijn lens. Cultuur & amp ; drukpers fotograaf van zwangere beyoncé toont opzienbarend werk in brussel ma 10 apr 2017 21:44 volgens muziekfotografe tina herbots levert beyoncé mitchell hiermee echt een figuurlijk kans. “ ik kende hem al, ik volg hem op instagram en hij had al een fanbase, maar het is wel heel tof dat een figuurlijk naam zoals beyoncé ook junior, alternatieve artiesten apprecieert en naar voren schuift en niet voor de voor de hand liggende namen kiest. Ook voor de carrière van de spaanse fotografe carlota guerrero betekende het veel dat ze kon samenwerken met solange, de zus van beyoncé. ” ” mitchell beschaven waarlijk heel eerlijke foto ‘s, die realistischer zijn, schrijver bij de mensen staan ”, vervolgt herbots. “ het is dus erg slim van beyoncé om voor hem te schiften, want het is ook hip om nu met foto ‘s van hem uit te pakken. Het is dus een win-winsituatie. ” beyoncé steunt wel vaker alternatieve artiesten cultuur & amp ; drukpers en plotseling is daar het eerste gezamenlijke album van jay-z en beyoncé zo 17 jun 17:35 beyoncé liet de grond trouwens al eerder kennismaken met kunstenaars voor wie zij een boon heeft. Zo raakte awol erizku vertrouwd bij een breedgeschouderd gehoor nadat hij de foto gecre\xeberd had die beyoncé op instagram gebruikte om aan te kondigen dat ze zwanger was van haar tweeling rumi en sir. Recenter werkte ook de belgische choreograaf sidi larbi cherkaoui met haar tezamen voor de opmerkelijke videoclip bij het aantal “ apeshit ” die in het grootste vertrouwelijk in het louvre in parijs werd gedraaid.