Tot 3 ton minder afval dankzij gratis kippen

inzet lanceert een kippenproject in opwijk. Daarenboven zal de partij kosteloos kippen distribueren naar opwijkse gezinnen met als doel tot 3 ton bio-organisch afval uit de afvalstroom te halen. Met haar kippenproject wil inzet opwijkse gezinnen oppeppen om kippen in te leggen als afvalverwerkers. Luc de ridder : “ zo doen we bijeen aan afvalpreventie en thuiskringlopen. En dat werkt echt. Kippen zijn namelijk prima afvalverwerkers en dus een goed alternatief om organisch afval uit de gft-zak en uit de huishoudelijke afvalstroom te halen, op een natuurlijke manier. ” onderzoek toont aan dat de capaciteit van de restafvalzak voor 30 % bestaat uit groente- en fruitafval. “ twee tot drie kippen voldoen om de gemiddelde portie keukenafval van een doorsnee gezin te consumeren, ” weet de ridder. Voorwaardendaarom krijgen 30 gezinnen van inzet elk 2 kippen gratis. “ goed dus voor 100 kg afvalverwerking per gezin per jaar of bijeen 3 ton afval minder. Ook deponeren de kippen heerlijke eitjes, ” aldus de ridder. Er zijn enkele voorwaarden om mee te doen. Zo moet je in opwijk wonen, nog geen kippen hebben, een voldoende omvangrijke tuin hebben ( 2 tot 5 m² buitenruimte per kip ), je engageren om goed voor je 2 kippen te zorgen en ze minstens 1 jaar houden. Wie wil meespelen met de kippenactie kan op zaterdag 5 mei gedurende de bruisende tuinmarkt in opwijk zijn 2 kosteloos kippen opschrijven aan de stand van inzet. Archief luc de ridder trekt opwijkse register inzet