Milde strafvordering voor tragisch ongeval op warenhuisparking

een 85-jarige man die in de jaargetijde van 2016 op de parkeergebouw van het carrefour opslagplaats in drogenbos een 72-jarige vrouw doodreed, riskeert zijn rijbewijs blijvend bijzonder te spelen. Al is dat eerder het gevolg van een misverstand. Het zeer ongelukkige ongeval gebeurde op 10 juni 2016 in de vroege namiddag. Een 85-jarige man was er net zijn parkeerplaats uitgereden om de parkeergebouw te verlaten. Aan zeer lage vlugheid reed hij een 72-jarige vrouw aan. Het gewonde kwam chic onfortuinlijk ten val en hield er een schedeltrauma aan over. Ze overleed geheel getal dagen zometeen in het ziekenhuis. De 85-jarige man blies safe en diende de eerste zorgen toe aan het slachtoffer. Op de samenkomst gaf hij deze namiddag toe dat hij de vrouw helemaal niet gezien had. Traag “ mijn cliënt reed zeer traag ”, sprak zijn advocaat. “ tragisch voldoende is dat eventueel wel de reden waarom de vrouw zo noodlottig ten val kwam. Hij duwde het gewonde weg met zijn motorvoertuig, had hij sneller gereden, en ze opgeschept, hadden we eventueel wel een heel ander verhaal. Heel tragisch. ” gezien de zeer spijtige omstandigheden bleef het publiek ministerie zeer mild in de strafvordering. Er wordt een gevangenisstraf van 6 maanden met bedenktijd gevraagd, een boete van 600 euro met bedenktijd en drie maanden rijverbod. Artikel 42 de man hangt ook wel artikel 42 daarboven het hoofdeinde : het, in dit geval blijvend, intrekken van zijn rijbewijs aangezien je fysiek of kerkelijk ongeschikt bent tot het beheren van een motorvoertuig. Dat komt aangezien hij niet opdaagde voor een rijgeschiktheidsattest, ondanks dokters tijdens andere zijn prospect wel al positief beoordeeld hadden. “ een jammer wanbegrip ”, aldus zijn advocaat. “ mijn cliënt dacht dat hij deze test eenzaam moest tenuitvoerleggen om ook nog ‘s avonds en ‘s nachts te autorijden en dat is hij niet meer van plan. Hij heeft de test dus een dag of twee op voorhand afgebeld. ” de verdediger vroegtijdig de gerecht of het nog mogelijk was om de man een praktische rijproef te toestaan afleggen. Zodat de man zich toch nog kan bewijzen. Uitspraak op 7 februari.