Slotdag Mos op HHC Halle wordt gevierd met liedjes en reuzepicknick

de mos-slotdag vond op vrijdag 30 maart plaats op het heilig-hart en collegium in halle. Doorheen het hele schoolklas organiseerden leerlingen milieuvriendelijke acties. Hiervoor werden ze beloond voor een “ mos for life ”, waarbij de leerlingen liedjes konden aanvragen. Elke graad van de middelbare onderwijsinstelling deed een duit in het milieuzakje. De leerlingen van de eerste graad deden een gesponsorde ‘walk for water’. Zo ontdekten ze de erbarmelijke omstandigheden waar mensen in ontwikkelingslanden door moeten om aan water te geraken. De rangnummer graad nam dan weer deel aan een ‘fata mosgana ‘, waarbij de leerlingen hierbinnen een defini\xebren tijd activiteiten, waaronder een zak opgraven van een t-shirt, moesten uitvoeren. Voor de derde graad ronddwalen er op de slotdag verschillende workshops : een quiz, een presentatieschotel opgraven, meebetalen bij snoeiacties. Reuzepicknick van 2. 000 leerlingen dit alles ging door vanaf het eerste belsignaal tot en met 12 uur. Dan was het tijd voor de reuzepicknick voor de hele onderwijsinstelling, goed voor zo’n 2. 000 leerlingen. Over de hele speelplaats en fietsstraat lig dekens waarop ze konden gaan zitten om te lunchen. Er werd zelfs soep gecre\xeberd door de leerlingen zelf. In de namiddag was er als kers op de gebak “ mos for life ”. De klassen konden dan een gezang aanvragen, dat werd afgespeeld. Hieronder vindt u de video waarin de reuzepicknick te zien is.