Dieven aan de haal met 25.000 euro aan fietsen: “Ik weet niet hoe we dit te boven gaan komen”

antwerpen – bij fietswinkel ‘bike project’ aan de lange koepoortstraat in antwerpen zijn afgelopen nacht natuurlijk getal wielrijden gestolen, voor in totaal 25. 000 euro. Dat meldt de uitbater. De straat heeft al een tijd te lijden gedurende een inbrakenplaag. Er werd zelfs een mobiele politiecamera neerzetten, maar die bracht tegelijkertijd vannacht geen soelaas. Uitbater daan terclavers zag vanochtend om 8 uur via zijn beveiligingsnetwerk dat de politie in zijn fietswinkel rondliep. “ik ben in mijn auto gesprongen en naar de winkelzaak gereden. Daar kon ik zien wat er gebeurd was : ongeacht de natuurlijk getal wielrijden ronddwalen ook de imac en de ipad van de zaak, en de volume van de kassa gestolen. Gelukkig zat daar maar 250 euro in. ”“dit is het werk van professionelen”, zegt terclavers. “ze hebben de duurste wielrijden meegenomen, enig van bianchi en schindelhauer. Ze zijn binnengeraakt ter de nooduitgang achteraan de winkel. Het is een nooddeur, maar ik doe die ‘s avonds op slot gaat. Dat heeft de daders misschien een halfuur werk gekost. Het alarm heeft vannacht staan uitjouwen, maar er is zelfs geen patrouille gepasseerd. ”de politie stelde een proces-verbaal op, maandag zal het labo vingerafdrukken komen nemen. Daan terclavers overweegt de rijtuig aan de haak te hangen foto : if inbraakplaagsinds start april werden in de lange koepoortstraat al meerdere inbraken geregistreerd. In de meeste gevallen ging het om inbraken in handelszaken waarbij de dader ( s ) op zoek gingen naar cash geld, waardevolle koopwaar lieten ze linkervleugel liggen. De politie reageerde met de plaatsing van een mobiele camera, ter hoogte van het knooppunt met de zakstraat. Het is afwachten of de beelden van die camera kunnen assisteren bij het opsporen van de daders van deze inbraak. De onvrede bij de winkeliers uit de buurt is tegelijkertijd groot : “die mobiele camera had dit toch moeten zien? en zijn alarm heeft een geel zwaailicht op de voormuur, ook dat hadden ze moeten zien. Hoe kan het dan dat de politie pas twee uur na de feiten komt kijken? die inbrekers zaten daar dus een uur ongemoeid binnen. Dat snap ik echt niet. ”onvrede bij winkeliersbovendien werd de mobiele camera vandaag ook weggehaald. “onbegrijpelijk”, zegt een andere winkelier. “ze zouden die nodig hebben voor de ten miles, zeker? en wat moeten wij doen : kamperen in onze winkelzaak? ”de moed is ook terclavers tegelijkertijd in de kistjes gezonken. “je durft zowat geen winkelzaak meer te hebben in antwerpen. Dit is echt schandalig. Waarom zou ik mijn nikkel nog wegdraaien? ik kan ergens anders gaan werken, om vijf uur thuis zijn en meer verdienen. We ronddwalen net drie inweken dicht voor verbouwingen, dat kostte ons 35. 000 euro. Met deze diefstal erbovenop weet ik echt niet hoe we dit te bovenop gaan komen. Ik en mijn verloofde zijn echt aan het overdenken om de boel te verhandelen en ermee te kappen. ”