“Niemand bij defensie zal handtekening plaatsen om meer dan 8.000 vlieguren te doen met F-16″

volgens vandeput is een verlenging van de levensduur van de belgische f-16 ‘s onhaalbaar. Dat komt aldaar maar 27 van de 54 vliegtuigen kunnen worden uitrusten met een stelsel dat data opslaat en aldaar onze luchtstrijdkrachten maar 16 van die recorders bezit. Vóór 2006 bezat ze die zelfs helemaal niet. Opvolger f-16 heibel in de kamercommissie defensie : “ dit is een manoeuvre om een ernstig parlementair debat te bemoeilijken ” update 15:18 om de f-16 langere te autoriseren rennen, willen alle vluchtgegevens van het toestel vacant zijn. En net dát is onmogelijk, zeggen vandeput en debaene. “ er is een ‘gap ‘ van meer dan 20 jaar buitenshuis data ”, zegt debaene. Conclusie? “ binnenshuis de belgische defensie is er niemand die een handtekening zal plekken om met die vliegtuigen langere te rennen dan 8. 000 vlieguren. ” tot zover de problematiek van de structuur van de f-16, zeg maar de carrosserie. Ook komen ook nog de zogenoemde “ avionics ” : onder meer de radar, de boordcomputer en de elektriciteitsgeneratoren. De kosten om die systemen up te daten worden volgens de memo geraamd op 1 geheel getal dollar. En dan bezitten we het nog niet gehad over het radardetectiesysteem, de zogenoemde doelaanwijzingspot en de gevari\xeberde wapensystemen. “ kosteloos verlengde is geen haalbare zaak ”, zegt vandeput. Een verlenging van de levensduur zou significante investeringen verlangen en bijkomende risico ‘s introduceren algemeen rudy debaene in kamercommissie defensie opvolger f-16 externe audit pleit defensie en vandeput vrij : “ geen bewust manoeuvre om info niet te delen met minister ” update 45 min ” het actuele vlootbeheer is gebaseerd op 8. 000 vlieguren ”, zegt debaene. “ een verlenging van de levensduur zou significante investeringen verlangen en bijkomende risico ‘s introduceren voor de operaties en het onderhoud. ” en zelfs daarna blijft de luchtstrijdkrachten volgens debaene nog immer zitten met een oud toestel. “ zelfs met investeringen heeft de f-16 niet dezelfde overlevingskansen als moderne toestellen ”, aldus debaene. Een prolongatie van de dreiging impliceert volgens hem ook een prolongatie van de wapensystemen.