Asse bindt strijd aan tegen ‘Ik wil je auto kopen’-kaartjes

gemeenteraadslid johan de rop ( n-va ) wil dat de administratief district asse de distributie van ‘ik wil je auto kopen’-kaartjes doortastend aanpakt. Hij kaartte het penarie aan gedurende de recente gemeenteraad. “onze parkings geworden hoe langere hoe meer geteisterd door de ‘ik wil je auto kopen’-kaartjes. Dit werd nog maar eens verhelderend gedurende de zwerfvuilactie van een paar weken geleden”, vertelt het raadslid. Retributiereglement het ‘sluikstorten’ staat alreeds in de opsomming waarvoor gas-boetes kunnen geworden uitgeschreven in asse. Maar raadslid de rop wil voorts te gaan dan dat. “we wensen voornamelijk de fabrikant van dit ‘afval’ of ‘drukwerk ‘ aanpakken en niet zozeer de coureur die te pas en te onpas zulke kaartjes aan zijn raam of gedurende de wisser vindt. Dat zou kunnen door de gas-reglementering aan te passen en/of het retributiereglement ivm het uitzwermen van ongeadresseerd reclame-drukwerk uit te breiden. Daar zou ‘drukwerk aangebracht op voertuigen’ aan toegevoegd kunnen worden. Denkbaar kan er voor deze categorie van drukwerk gewerkt geworden met een ‘forfaitaire retributie’. Uiteraard moet na het aanpassen van de reglementen ook nog feitelijk en actief gecontroleerd worden. Je bent immers niets met een wetmatigheid wanneer deze niet wordt gecontroleerd. ”, slotsom johan de rop. Controle burgemeester van elsen kon zich volgens de rop opsporen in de melding en petitie van de rop. “ hij gaf toe dat de distributie van deze kaartjes een penarie aan het geworden is en beloofde, in afwachting van specifieke vlaamse beleid, de gas-reglementering uit te breiden en te gaan nakijken op dit fenomeen. ”