Waarom hardwerkende talentvolle mensen niet per definitie succesvol zijn, en omgekeerd

wetenschappers analyseerden het heimelijkheid om rijk te worden. Neen, knobbel kneden er geen deel van uit. Doodgewoon stochastiek is veel belangrijker. Annoncering al te vaak meten we succesvolle ondernemers, sporters, bestuurders, buitengewone capaciteiten toe. Dat iemand succesvol is kan toch geen stochastiek zijn? wel, wellicht is die toevalligheid helemaal niet ongeacht de kwestie. Een nieuwe paper – knobbel vs luck : the role of randomness in success and failure – pennen door een team van italiaanse onderzoekers, toont net dát aan. De natuurkundigen alessandro pluchino en andrea rapisarda en econoom alessio biondo gebruikten een computersimulatie van bestseller, gedefinieerd door financiële rijkdom. En hun prototype toont aan dat de uiterst succesvolle mensen ter globe niet noodzakelijk de uiterst getalenteerde zijn. Het team begon met 1. 000 virtuele, door de laptop gegenereerde, personen.