België klopt Zwitserland en blijft in de race voor de top 8 op WK indoor hockey

de belgische hockeymannen ( fih 16 ) bezitten donderdagavond in berlijn in hun vierde groepswedstrijd op het wk indoor zwitserland ( fi 8 ) onderworpen met 2-0. Met vier punten na evenveel wedstrijden behoudt belgië een kans op de kwartfinales van vrijdag. Om de laatste acht te arriveren moet er vrijdagmorgen absoluut gewonnen wordt van zuid-afrika, dat nog geen exclusief punt pakte. Bovendien mag noch rusland ( onverenigbaar iran ), noch zwitserland ( onverenigbaar oostenrijk ) een punt pakken. De indoor red lions namen op het ek in antwerpen vorige maand nog met 2-1 de maat van de nationaliteit, en konden ook nu de volle buit pakken. Tom boon opende de score na veertien minuten door de eerste strafcorner van de belgen te benutten. Na rust verdubbelde maxime plennevaux ( 25. ) de voorsprong van de belgen en die 2-0 bleek onmiddellijk de eindstand. De belgen kennis tot dusver een tegenvallend wk met nederlagen onverenigbaar oostenrijk ( 7-2 ) en rusland ( 4-5 ) en een remise onverenigbaar iran ( 3-3 ). De eerste vier landen van elke poule stoten door naar de kwartfinales vrijdagavond. De halve finales staan zaterdag geprogrammeerd, de finale zondag. De laatste twee landen in de twee poules optreden in de laastste klassementswedstrijden om posities negen tot twaalf. “we bezitten het loodrecht niet meer mankementen te maken”, was tanguy zimmer na uitslag duidelijk. “we bezitten ons de betere getoond op strategisch, technisch en bovenal mentaal gebied. ”“we bezitten alles gegeven vanaf het aanzet van de partij”, stak zimmer van wal. “dat was deze morgen onverenigbaar rusland en in de andere ontmoetingen wellicht niet het geval. We incasseerden ook te veel treffers. Eindelijk bezitten we eens de nul kunnen houden. Dat cre\xebren het zoveel gemakkelijker om te winnen. ”de gevechtstroepen van bondscoach van alexandre de chaffoy toestemmen zo blijven dromen van de laatste acht. Al moet daarvoor vrijdagmorgen wel gewonnen wordt van zuid-afrika en mag noch rusland ( onverenigbaar iran ), noch zwitserland ( onverenigbaar oostenrijk ) een punt pakken.