Zonnig maar ijskoud: kwik zakt tot -10

stad – moment kan er hier en daar nog een sneeuwbui vallen, maar het wordt opnieuw een zonnige dag. De komende nacht zakt de temperatuur nog overigens : tot wel -10 graden in de hoge venen. Vrijdag kan het opnieuw sneeuw, ook in vlaanderen. Moment valt er hier en daar een lichte sneeuwbui in het noordwesten en het westen van het land met in de kuststreek tijdelijk ook kans op wat aanvriezende regen. Elders blijft het haastigheid droog. Overdag is het vaak vrolijk over de zuidoostelijke landshelft, maar in belgisch lotharingen zweven er vantevoren nog lage wolken. In het noordwestelijk deel van belgië wisselen zon en wolken jawel af. De maxima ligt tussen -2 graden in de hoge venen, 4 graden in het centrum en 5 graden aan zee. De wind waait zwak uit zuid tot zuidwest en in het zuidoosten van het land meestal uit veranderlijke richtingen. In de nacht van donderdag op vrijdag verschijnt er langzaamaan hoge bewolking. In het westen van het land neemt ook de lage bewolking toe en wellicht kan er op het einde van de nacht al wat sneeuw vallen aan de kust. Over het oosten en het noordoosten blijven de opklaringen vrij breed tot het einde van de nacht. De minima wiegen van -1 graad aan zee tot -10 graden in de hoge venen. De wind draait naar het zuiden en neemt overal toe van zwak naar matig. Vrijdag trekt een storing met soms sneeuw vanaf het westen langzaam door ons land. Zij bereikt het oosten, waar er aanvankelijk nog opklaringen zijn, na de middag. Over het westen valt de neerslag in de loop van de dag als regen of smeltende sneeuw. Op het einde van de dag aankomen we temperaturen tot 4 of 5 graden aan de kust en 1 graad in het centrum. In de ardennen blijft het licht vriezen. De wind waait matig, vantevoren uit zuid, straks ruimend naar zuidwest tot west.