Meerderheid Amerikanen wil niet dat Oprah presidentskandidaat wordt

moeten de amerikanen oprah winfrey als president? daar leek het alleszins op sinds haar spraakmakende rede op de uitreiking van de golden globes. Toch blijkt de meerderheid van de amerikanen haar weliswaar weet te waarderen en van uitlating zijn dat ze donald trump uit het witte huis zou kunnen verjagen, maar toch wil de meerderheid niet dat ze een gooi doet naar het presidentschap. Advertentie dat blijkt uit een rondvraag die in mandaat van de openbare radio npr tussen maandag en vandaag werd uitgevoerd bij 1. 350 volwassenen. Daaruit blijkt dat 64 % van de amerikanen de tv-figuur genegen is. Eén amerikaan op de twee zegt zelfs bereid te zijn voor oprah te stemmen mochten er nu verkiezingen zijn, tegenover 39 % voor trump. Maar hoe gewild de 63-jarige actrice en zakenvrouw ook mag zijn, slechts 35 % van de bevraagde amerikanen wil dat ze zich in 2020 kandidaat stelt voor het voornaamst ambt. Zelfs onder de democraten vindt slechts 47 % dat de miljardair zich kandidaat zou moeten s”, , tegenover 15 % van de republikeinen. Het is de eerste opiniepeiling sinds de uitreiking van de golden globes voorbije zondag. Voor een dolenthousiast gehoor hield de eerste nikker vrouw die televisiester daar een rede waarin ze het onder meer had over “ een nieuwe zonsopgang ” voor partners en meisjes die door echtgenoten worden misbruikt. Verscheidene bronnen uit de omgeving van winfrey lieten in de daaropvolgende dagen weet dat ze “ ernstig overweegt ” zich kandidaat te s”, voor de presidentsverkiezingen in 2020.